Näyttelyt ja lasityöt
Vaikka lasinpuhaltajakerhon jäsenistä suuri osa on jo eläkeiässä, ovat nuoret puhaltajat aktiivisia järjestämään näyttelyitä. Näyttelykuvat ovat pääasiassa Suomen lasimuseon järjestämistä näyttelyistä, vaikka jäsenillä on jatkuvasti töitään esillä niin muualla Suomessa kuin myös ulkomailla.
Suomen lasimuseossa on ollut myös näyttelyt ns. ruokatuntitöistä, joita puhaltajat tekivät entisinä aikoina ruokatauoillaan.
Ruokatuntityöt
Riihimäen Lasin tiedotuslehdessä Lasipostissa nro 2/1974 kirjoitettiin näyttelystä näin:
Lasimuseossa on avoinna 16.6.1974 saakka Riihimäen Lasinpuhaltajakerho r.y:n ”Ruoka-aikataidetta” -niminen näyttely, jonka esineet on osaksi tehty varta vasten näyttelyyn; myös on koottu puhaltajien aikaisemmin Riihimäen Lasi Oy:ssä tekemiä töitä.
Näyttelyä edeltäneiden viikkojen aikana puhaltajat käyttivät tavallista innokkaampina ruoka-aikaansa ”sööläykseen”. Niinpä näyttelystä onkin tullut yksi museon värikkäämpiä.
Lasinpuhaltajien ammattitaidon perusteena on vuosisatojen ajan ollut omakohtainen harjoittelu. Ammatti oli ennen varsin suosittu, niinpä Saksasta tiedetään 1500-luvulta, että oppilaiksi saatiin ottaa vain 12 vuotta täyttäneitä lasinpuhaltajien poikia. Näin ammatti siirtyi isältä pojalle ja säilyi samoissa suvuissa.
Näyttelyn esineistä mainittakoon väripallot, pienet filigraanityöt, tutut lasikalat ja monet muut erikoisuudet karahveja myöten.
Lasimuseo ottaa kokoelmiinsa mielellään myös tämänlaatuista esineistöä, joka osaltaan täydentää museon nykyistä 16 000 esineen kokoelmaa. Jos joillakin sattuu olemaan jo toimintansa lopettaneilla tehtailla tehtyjä ”sööläyksiä”, niin museo on niistä erityisen kiinnostunut, kuten kaikesta muustakin niihin liittyvästä aineistosta.