Vuosien varrelta KINO SAMPO FILM FESTIVAL 16.8. - 23.8.2015

Kino Sampo Film Festival esittää 16.8. - 23.8.2015 perinteisistä poikkeavia elokuvia riihimäkeläisille: dokumentteja, lyhytelokuvia, kokeellista liikkuvaa kuvaa. Myös lapset on huomioitu festivaalin elokuvatarjonnassa. Elokuviin on pääsääntöisesti vapaa pääsy. Elokuvien näytöspaikkoina toimivat Juomahuone Laitinen, Feeniks Café, Cafe Bar Torni ja Lasitehdas.

Elokuvien kuvauksiin, esityspaikkoihin ja aikatauluihin voi tutustua Kino Sammon kotisivuilla sekä tapahtuman FB -sivuilla ja Kino Sammon twitterissä.


Illuusio-festivaali

Riihimäen Lasinpuhaltajakerho oli mukana monikulttuurisessa kaupunkijuhlassa Illuusio-festivaalissa lauantaina 30.8.2014. Festivaali tarjosi nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille Riihimäen Vanhalla Lasitehtaalla. 

Lasinpuhaltajakerho toi tapahtumaan nähtäväksi vanhoja valokuvia ja filmejä lasitehtailta sekä keräsi Riihimäen lasiteollisuuteen liittyviä muistoja. Kerho keräsi tietoja myös lasitehtaan alueen asunnoista, ja tapahtumassa voikin muistella ja piirtää oman kotinsa pohjapiirroksen. European Glass Experience Eurooppalaisen lasitaiteen nuoria lupauksia

Osuuskunta Lasismin Helmi Remeksen lasiteos Painkiller ja Kimmo Reinikan kirkas malja Huh valittiin Venetsiassa niiden 40 työn joukkoon, jotka pääsevät mukaan kansainväliseen lasitaiteen nuorten lupausten näyttelyyn. Valmiiden töiden lisäksi näyttelyyn valittiin 38 piirustusta, joista Muranon mestarit voivat luoda valmiita lasiteoksia. Lasismin Kaappo Lähdesmäen, Joonas Laakson ja Toni Kokkilan piirustukset kuuluivat myös tähän mukaan. Kilpailuun osallistui nuoria lasitaiteilijoita 22 Euroopan maasta.Taiteen tunnustuspalkinto lasitaiteilija Marja Hepo-aholle

”Vuoden riihimäkeläinen nuori taiteilija” vuonna 2014  on lasitaiteilija Marja Hepo-aho, jonka valintaa tunnustuspalkinnon saajaksi Riihimäen kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto perusteli seuraavasti:

"Hän on toiminut aktiivisesti Riihimäen lasitaiteen tunnettuuden edistämiseksi mm. perustamalla taidelasigallerian, järjestämällä lasinäyttelyitä ja -tapahtumia sekä esiintymällä mediassa. 

Hepo-aho on huomioitu myös valtakunnallisella Vuoden nuori kädentaitaja -palkinnolla vuonna 2012. Lasitaiteilijan ja käsityöammattilaisen valinta vahvistaa edelleen riihimäkeläistä lasikaupunki-imagoa ja suomalaisen lasitaiteen uutta nousua."

Marja Hepo-aho työskentelee Riihimäen Wanhalla Lasitehtaalla Verstakko-osuuskunnassa. Hän suunnittelee ja valmistaa Mafka-tuotemerkillä taide- ja käyttölasia, joissa yhdistyy perinteinen lasin tekeminen ja raikas, moderni muotoilu. 
   
   
 
Verkkototeutus: TammiViestintä - Ylläpito: Kirjaudu